ENA Energi söker distributionstekniker

Distributionstekniker rekryteras till ENA Energi AB

ENA Energi AB som grundades 1972 är helägt av Enköpings Kommun genom bolaget Enköpings Moderbolag AB. Bolaget producerar el och fjärrvärme från nästan 100 % biobränsle sedan mitten på 90-talet, då kraftvärmeverket togs i drift.  ENA Energi AB har drygt 35 anställda och är organisatoriskt indelad i avdelningarna: produktion, distribution och administration. Vi levererar 220 GWh till ca 1.800 kunder genom ett fjärrvärmenät som sträcker sig 110 km.

Biobränslet som används är till största delen returflis som återvinns vid olika miljöstationer runtom Mälaren. Fjärrvärmeproduktionen i Enköping tar därmed tillvara resurser som annars inte skulle ha utnyttjats.  Våra fokusområden är att vara i teknikens framkant, att vara ett företag med hållbar kraftvärmeproduktion. Ambitionen framåt är att utveckla verksamheten till ett modernt framtidsbolag. Vi har startat resan där vi kommer att utvecklas från att vara ett förvaltande bolag till att bli ett effektivt, attraktivt och modernt bolag i framkant.

Arbetsuppgifter

Som distributionstekniker arbetar du med distribution av fjärrvärme, skötsel och kontroll av värmemätare samt utbyggnad av ENAs fjärrvärmenät. Du ingår i ett team om 3 personer där ni kommer att samarbeta med att driftsätta kundanslutningar samt genomföra och kontrollera anläggningsändringar i distributionsnätet. Du utför det löpande arbetet på distributionsnätet gällande avstängningar, underhåll, driftsättning, mätning, övervakning och larmhanering. Du säkrar upp besiktningar, genomför rondering och service, felsöker och åtgärdar. Rollen innefattar även en del administrativt arbete såsom planering och dokumentation av utfört arbete samt uppföljning av felorsaker. I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring.

Du kommer samverka med produktionen internt bl.a. inför driftsättningar och hanterar även för den löpande kundkontakten.

Vem trivs här?
Du som är utbildad tekniker med erfarenhet från liknande arbeten kommer att trivas här. Du har körkort och datorvana. Du är både tekniker och praktiker. Du har en god samarbetsförmåga, är ambitiös och nyfiken. Du har en förståelse för andra, är lyhörd och kan rycka in där det behövs. Du gillar att ta ansvar och har god framförhållning i ditt arbete, är drivande och vågar leda och fatta snabba beslut. Du tänker utveckling och säkerhet!

Det är meriterande om du har svetskunskaper samt utbildning i Arbete på väg och Heta arbeten.

Ansökan

För frågor kontakta Distributionschef Thomas Lummi 0171-62 68 19.
Fackliga ombud: SEKO Niclas Olofsson 070-602 13 26 och Vision Lena Wreder 0171-62 54 13

Ansökan skickas till rekrytering@enae.se märkt med ”Distributionstekniker” i ämnesraden.
Ansökan ska vara ENA Energi AB tillhanda senast den 18 Juni 2021. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdagen så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.