ENA Energi söker underhållstekniker

Underhållstekniker/mekanik rekryteras till ENA Energi AB

ENA Energi AB som grundades 1972 är helägt av Enköpings Kommun genom bolaget Enköpings Moderbolag AB. Bolaget producerar el och fjärrvärme från nästan 100 % biobränsle sedan mitten på 90-talet, då kraftvärmeverket togs i drift.  ENA Energi AB har drygt 35 anställda och är organisatoriskt indelad i avdelningarna: produktion, distribution och administration. Vi levererar 220 GWh till ca 1.800 kunder genom ett fjärrvärmenät som sträcker sig 110 km.

Biobränslet som används är till största delen returflis som återvinns vid olika miljöstationer runtom Mälaren. Fjärrvärmeproduktionen i Enköping tar därmed tillvara resurser som annars inte skulle ha utnyttjats.  Våra fokusområden är att vara i teknikens framkant, att vara ett företag med hållbar kraftvärmeproduktion. Ambitionen framåt är att utveckla verksamheten till ett modernt framtidsbolag. Vi har startat resan där vi kommer att utvecklas från att vara ett förvaltande bolag till att bli ett effektivt, attraktivt och modernt bolag i framkant.

Arbetsuppgifter

Som underhållstekniker/mekanik fokuserar du på ENAs underhåll av kraftvärmeverket. Du ingår i ett team om 8 personer där du kommer att planera och utföra både avhjälpande samt förebyggande underhåll. Du prioriterar, schemalägger, bereder och resurssätter arbetsordrar samt följer upp och återrapporterar. Du deltar i utredningar och projekt samt arbetsleder vid behov, t.ex. vid revisioner (interna och externa).

Du kommer samverka med produktionen internt och ansvarar för att samordna entreprenörer med övriga organisationen.

Vem trivs här?
Du som är utbildad Industrimekaniker, Verkstadstekniker eller motsvarande med erfarenhet från liknande arbeten kommer att trivas här. Vi ser gärna att du har erfarenhet av mekaniskt underhållsarbete inom processindustrin och har arbetat med pumpar, fläktar och montering av lager. Om du även har svetskunskaper är detta meriterande. Du har körkort och datorvana. Du är både tekniker och praktiker. Du har en god samarbetsförmåga, är ambitiös och nyfiken. Du har en förståelse för andra, är lyhörd och kan rycka in där det behövs. Du gillar att ta ansvar och har god framförhållning i ditt arbete, är drivande och vågar leda och fatta snabba beslut. Du tänker utveckling och säkerhet!

Ansökan

För frågor kontakta Underhållschef Johan Svensson 0171-62 54 09.
Fackliga ombud: SEKO Niclas Olofsson, 070-602 13 26 och Vision Lena Wreder: 0171-62 54 13.
Ansökan skickas till rekrytering@enae.se märkt med ”Underhållstekniker” i ämnesraden.
Ansökan ska vara ENA Energi AB tillhanda senast den 18 Juni 2021. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdagen så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.