Ledigt chefsjobb hos Ena Energi AB

Är du redo att ta nästa steg i karriären? Låter det lockande att arbeta med marknadskommunikation på ett väletablerat och nytänkande företag? Ena Energi AB i Enköping söker nu en kompetent Marknadschef som kan ta verksamheten till nya nivåer. Vi söker dig som drivs av att ha diversifierade arbetsuppgifter och att medverka till framtagning av nya produkter och marknader. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från energibranschen. Låter det som ett jobb för dig? Sök tjänsten redan idag!

 

Att jobba som Marknadschef

Att arbeta på Ena Energi AB innebär möjligheten att vara med på en spännande resa inom energibranschen. I det dagliga arbetet har du ett övergripande ansvar för verksamhetens marknadsföring, att leda, planera, organisera och följa upp och alla typer av marknadsföringsinsatser. Du kommer även att utveckla verktyg och processer för att förbättra kapaciteten, ta fram försäljningsstrategier och marknadsföringsinsatser, analysera kampanjer, utskick och övriga marknadsrelaterade aktiviteter och göra prognoser om framtida marknader och trender.

I befattningen ingår områdesansvar för:

  • Kundtjänst & kommunikation
  • Marknad
  • Sälj

Marknads och kommunikationsansvarig

Som marknads- och kommunikationsansvarig leder du företagets arbete inom marknads- och kommunikationsfrågor. Du har det övergripande ansvaret för verksamhetens marknadsföring, kundtjänst och kommunikation, såväl intern som extern. Ansvaret innefattar såväl det långsiktiga arbetet med strategi, mål och rutiner som att leda det dagliga operativa arbetet på området.

Säljansvarig

I rollen ingår även att vara säljansvarig, vilket innebär att du har det övergripande ansvaret för företagets säljprocess. Utöver att ta fram och samordna säljstrategi och planer mot den övergripande marknadsföringen driver du också det operativa säljarbetet.

Du kommer vara företagets ansikte utåt vad gäller kommunikation och kundkontakter, ha tät kontakt med övriga intressenter, såväl inom kommunen som med andra representanter inom energiförsörjningsbranschen i stort.

I rollen som marknadschef kommer du att ha personalansvar för i dagsläget 1 medarbetare. Tjänsten är på heltid och du kommer att ha stor frihet i din roll vad gäller arbetets utformning, upplägg och möjligheter till distansarbete.

 

Din profil

Vi söker dig som har en lämplig branscherfarenhetsbakgrund och eftergymnasial utbildning passande  för tjänsten och som söker nya, roliga utmaningar. Som person är du mycket relationsskapande och serviceinriktad.

Du är en organiserad och utåtriktad person som har fallenhet och erfarenhet från försäljning, marknadskommunikation, kundkontakter och aktiviteter kopplade till de samma. För övrigt ser vi gärna att du ha viss branscherfarenhet. Ett grundläggande tekniskt kunnande samt förståelse för energifrågor. Allra helst vad gäller fjärrvärme, då det ingår i rollen att ta fram nya marknads- och produktområden för Ena Energi.

 

Vad kan Ena Energi AB erbjuda dig?

Ena Energi AB är en arbetsgivare som månar om sina anställda på flera sätt, bland annat genom generösa personalförmåner och trygga villkor. Här präglas arbetsmiljön av förtroende, högt i tak och stor delaktighet i beslut som rör verksamheten.

Aktuell tjänst är nyinrättad och kommer du att ha stora möjligheter att påverka innehållet och dina arbetsuppgifter.

 

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Jefferson Wells, och Ena Energi ABs önskan är att alla eventuella frågor går direkt till Jefferson Wells kontaktperson Caroline Odd på telefonnummer: 072-204 38 61 eller via e-post: caroline.odd@jeffersonwells.se.

 

Vi arbetar med löpande urval – välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

 

Om Ena Energi AB

ENA Energi AB som grundades 1972 är helägt av Enköpings Kommun genom bolaget Enköpings Moderbolag AB. Bolaget producerar el och fjärrvärme från nästan 100 % biobränsle sedan mitten på 90-talet, då kraftvärmeverket togs i drift.  ENA Energi AB har drygt 35 anställda och är organisatoriskt indelad i avdelningarna: produktion, distribution och administration. Vi levererar 220 GWh till ca 1800 kunder genom ett fjärrvärmenät som sträcker sig 110 km.

Biobränslet som används är till största delen returflis som återvinns vid olika miljöstationer runtom Mälaren. Fjärrvärmeproduktionen i Enköping tar därmed tillvara resurser som annars inte skulle ha utnyttjats. Våra fokusområden är att vara i teknikens framkant, att vara ett företag med hållbar kraftvärmeproduktion. Ambitionen framåt är att utveckla verksamheten till ett modernt framtidsbolag. Vi har startat resan där vi kommer att utvecklas från att vara ett förvaltande bolag till att bli ett effektivt, attraktivt och modernt bolag i framkant.

 

Ansök nu