Driftchef ENA Energi AB Enköping

Vi på Jefferson Wells söker just nu dig som vill jobba som Driftchef på Ena Energi AB i Enköping.

Ena Energi är mitt inne i en utvecklingsresa och vi söker dig som är intresserad av att driva och utveckla en hållbar produktion och bränsleförsörjning tillsammans med 13 medarbetare på driftsavdelningen. Du kommer att vara en viktig del i utvecklingen av verksamheten och ingå i den operativa ledningsgruppen. Låter det spännande? Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Att jobba som Driftchef på Ena Energi AB

I rollen som Driftchef kommer du att ha det löpande operativa ansvarat för processerna produktion, produktionsplanering samt bränsleförsörjning och resthantering. Du kommer tillsammans med produktionschefen att driva utvecklingen av strategi, mål och mätetal samt arbetsmetoder i processen. Ett fokusområde är att nå en ännu bättre lönsamhet i produktionen genom effektivare processer och rutiner – och i det arbetet kommer du att vara en nyckelperson.

Du kommer att ha en operativt ledande roll i planeringen av den dagliga driften och samordningen mot övrig verksamhet. Likaså vara delaktig i att utveckla verksamheten mot än högre hållbarbarhet i drift och produktion – vilket starkt bidrar till ett av våra mål – att ENA Energi ska ligga i framkant när det gäller hållbar energi.

Vidare kommer du att ha en arbetsledande roll med personalansvar för 13 medarbetare.

Då arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor ligger högt på vår agenda kommer du även att se till att dessa frågor blir en naturlig del av vardagen.

I rollen som driftchef rapporterar du till produktionschefen och ingår i företagets operativa ledningsgrupp.

Tjänsten är på heltid med vanliga kontorstider.

Vem är du

Till den här rollen söker vi dig som är ambitiös, driven och kommunikativ. För att lyckas och trivas med arbetet krävs det att du är lösningsfokuserad i ditt sätt att jobba. I övrigt behöver du ha en utbildning inom driftteknik eller energiteknik och erfarenhet av någon form av processindustri, gärna från arbete med antingen installation och service eller industri, samt gärna någon arbetsledande roll med personalansvar. Vidare ser vi gärna att följande stämmer in på din profil:

 • Du har ett tekniskt intresse, är utvecklingsorienterad och drivs av att åstadkomma resultat.
 • Du har intresse för ständiga förbättringar samt att utveckla strukturer och processer.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet från kraftverksbranschen.
 • Ordning och reda ligger i ditt DNA.
 • Som person är du engagerad, initiativrik, självgående och arbetar lösningsorienterat.
 • Du har en ansvarstagande och prestigelös approach.
 • Genom god kommunikations- och planeringsförmåga är du en framgångsrik ledare för avdelningen.
 • Du är mogen i ditt förhållningssätt, van att jobba i team och samarbeta med andra avdelningar.

Dina kvalifikationer

 • Teknisk utbildning på universitetsnivå eller motsvarande kvalifikationer.
 • Du har troligen en arbetsledande roll och intresse för att växa i ett ledarskap.
 • Erfarenhet från utveckling av verksamheter och processer.
 • Affärsmässig svenska och engelska i tal och skrift.

Vad kan Ena Energi AB erbjuda dig?

Ena Energi AB är en arbetsgivare som månar om sina anställda på flera sätt, bland annat genom generösa personalförmåner och trygga villkor. Här präglas arbetsmiljön av förtroende, högt i tak och stor delaktighet i beslut som rör både din roll och verksamheten i stort.

Ansök idag!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Jefferson Wells, och Ena Energi ABs önskan är att alla eventuella frågor går direkt till Jefferson Wells rekryteringskonsult Caroline Odd på telefonnummer 072-204 38 61 eller via e-post: caroline.odd@jeffersonwells.se.

Vi arbetar med löpande urval – välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Om Ena Energi AB

ENA Energi AB grundades 1972 och är helägt av Enköpings Kommun genom bolaget Enköpings Moderbolag AB. Bolaget producerar el och fjärrvärme från nästan 100 % biobränsle sedan mitten på 90-talet, då kraftvärmeverket togs i drift. Fjärrvärmen är en trygg och billig uppvärmningsform producerat av miljövänligt biobränsle och den levereras till företag och privatpersoner i Enköping.

ENA Energi AB har ca 35 anställda och är organisatoriskt indelat i avdelningarna: produktion, distribution, marknad och administration. Vi producerar närmare 300 GWh el och värme till ca 1800 kunder genom ett fjärrvärmenät som sträcker sig 110 km.

Biobränslet som används är till största delen returflis som återvinns vid olika miljöstationer runtom Mälaren. Fjärrvärmeproduktionen i Enköping tar därmed tillvara resurser som annars inte skulle ha utnyttjats. Våra fokusområden är att vara i teknikens framkant, att vara ett företag med hållbar kraftvärmeproduktion. Ambitionen framåt är att utveckla verksamheten till ett modernt framtidsbolag. Vi har startat resan där vi kommer att utvecklas från att vara ett förvaltande bolag till att bli ett effektivt, attraktivt och modernt bolag i framkant.

 

sök nu