Kaffekopp

Prismodell

Vår moderna prismodell för företag och bostadsrättsföreningar.

Vår prismodell bygger på en lägre fast kostnad och en större rörlig del. För dig som kund innebär det att du har större möjlighet att påverka din kostnad för fjärrvärmen genom att t.ex. energibespara och använda energin på ett effektivt sätt.

Större fastighetskunder d.v.s. inte villakunder, har en komponent i prismodellen som kallas flödesavgift. En flödesavgift innebär en avgift som baseras på hur mycket vatten som går genom fjärrvärmecentralen. En högre avkylning ger ett lägre flöde och en lägre avgift. Det ger dig som fastighetsägare möjlighet att påverka kostnaden genom att ha en väl fungerande fjärrvärmecentral med hög avkylning. Med hög avkylning blir hela systemet mer effektivt vilket påverkar både kostnaden varje månad och vår gemensamma positiva inverkan på vår miljö.

Vår prismodell är utformad så att en hög avkylning kommer dig som kund tillgodo, samtidigt som vi tillsammans bidrar till ett mer hållbart samhälle. Modellen möjliggör även att du på sikt kan påverka dina fjärrvärmekostnader. Vill du se hur prismodellen påverkar dig som är större fastighetsägare (ej villakunder) kan du logga in på Mina Sidor och välj Fjärrvärmesimulering. 

Så här fungerar prismodellen

För att förstå vår prismodell ännu bättre har vår VD Torbjörn Claesson gjort en video för att förklara tydligt hur modellen fungerar.